Sociologul Bruno Ștefan vede o finală prezidențială Iohannis-Dăncilă

Răsturnare spectaculoasă de situație în sondaje, după ce moțiunea de cenzură depusă de Opoziție a trecut la votul Parlamentului.

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, în exclusivitate pentru PSnews.ro, a prezentat rezultatele unui sondaj realizat imediat după moțiune, care arată schimbări majore în topul candidaților pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Potrivit lui Bruno Ștefan, pierdanții moțiunii de cenzură sunt prezidențiabilul USR Dan Barna și Mircea Diaconu, candidatul ALDE-PRO România la alegerile din noiembrie.

Mai mult, măsurătorile sociologului indică faptul că, după moțiune, PSD și-a recâștigat voturile „pe care părea că le-a pierdut la europarlamentare”.

„Dan Barna este cu 5-6%, sau chiar mai mult, sub USR. Votanți ai USR se îndreaptă către Klaus Iohannis și Theodor Paleologu. Klaus Iohannis este peste PNL, la fel și Theodor Paleologu este peste PMP în sondaje.

PSD a câștigat electoral în urma moțiunii de cenzură. PSD și-a recâștigat voturile pe care părea că le-a pierdut la europarlamentare. Viorica Dăncilă a crescut cu peste 5 procente față de luna trecută, când era pe la 14%. Cei mai mari pierdanți după moțiune sunt Dan Barna și Mircea Diaconu. Prezidențiabilul ALDE-PRO România a părut absent pentru că Dăncilă a dat niște mesaje și i-a smuls votanții cu o autoritate radicală, nu mă așteptam să se întâmple asta.

Dan Barna este acum sub Viorica Dăncilă. Diferențele sunt de mai mult de 5 procente între ei. Așa arăta fotografia la momentul săptămânii trecute: dacă acum 3 luni erau toți 3 (n.r-Dan Barna, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu) relativ egali, acum diferențele între ei sunt mai mult de 5 procente fiecare, cu Dăncilă cap de pluton, Diaconu prăbușit și Dan Barna între cei doi”, a declarat sociologul Bruno Ștefan, în exclusivitate pentru PSnews.ro.