Sondaje

Barometru politic național
1-7 mai 2019

Sondaj național de opinie publică realizat în perioada 1-7 mai 2019 pe un eșantion național de 1110 persoane

Barometru politic național
15-20 martie 2019

Sondaj național de opinie publică realizat în perioada 15-20 martie 2019 pe un eșantion național de 1144 persoane

Barometru politic național
9-16 februarie 2019

Sondaj național de opinie publică realizat în perioada 9 – 16 februarie 2019 pe un eșantion național de 1106 persoane

Barometru politic național
12-20 ianuarie 2019

Sondaj național de opinie publică realizat în perioada 12-20 ianuarie 2019 pe un eșantion național de 1099 persoane

Barometru politic național
27 noiembrie-5 decembrie 2018

Sondaj național de opinie publică realizat în perioada 27 noiembrie-5 decembrie 2018 pe un eșantion de 1087 persoane

Barometrul politic al municipiului Caransebes
8-9 septembrie 2018

Barometrul politic al municipiului Caransebes - realizat pe 419 subiecți în perioada 8-9 septembrie 2018 la comanda PNL

Percepția vieții politice interne

Percepția vieții politice interne - 3 focus-grupuri realizate în 22 septembrie la comanda PMP

Recensământul populației și al locuințelor din Municipiul Reșița

Recensământul populației și al locuințelor din Municipiul Reșița – anchetă statistică ce a fost coordonată în cadrul Universității Eftimie Murgu din Reșița, la comanda Primăriei Reșița, ce a cuprins aproape 33.000 de gospodării.

Barometrul preelectoral al municipiului Craiova
13 mai 2017

Barometrul preelectoral al municipiului Craiova – sondaj realizat la comanda ALDE în 26-28 mai 2017 cu ocazia alegerilor locale anticipate, despre intenția de vot, încrederea în candidați și temele preferate ale alegătorilor, realizat pe 1.029 craioveni.

Barometrul preelectoral al orașului Țăndărei
13 mai 2017

Barometrul preelectoral al orașului Țăndărei – sondaj realizat în 13 mai cu 217 subiecți domiciliați în Țăndărei, la comanda Partidului Ialomițenilor și a Partidului Mișcarea Populară.

Exit-poll în municipiul Craiova

Exit-poll în municipiul Craiova – realizat pe 5.144 subiecți în data de 11 iunie, la comanda ALDE.

Barometrele politice ale orașelor București (9 sondaje), Aiud, Focșani, Mangalia, ale județelor Dâmbovița, Brăila și ale comunelor Roata de Jos (Giurgiu), Chiajna (Ilfov), Frumușani (Călărași)

Barometrele politice ale orașelor București (9 sondaje), Aiud, Focșani, Mangalia, ale județelor Dâmbovița, Brăila și ale comunelor Roata de Jos (Giurgiu), Chiajna (Ilfov), Frumușani (Călărași) – sondaje de opinie realizate sub egida BCS pe eșantioane locale reprezentative de subiecți intervievați la domiciliul lor în perioada februarie-iunie, la comanda filialelor locale ale PNL. Sondajele au urmărit să măsoare notorietatea și încrederea în potențialii candidați la primărie, modul în care au fost administrate serviciile publice, intențiile de vot.

Studiu privind nevoile persoanelor supuse riscului de sărăcie și excluziune socială din comuna Calvini, județul Buzău

Studiu privind nevoile persoanelor supuse riscului de sărăcie și excluziune socială din comuna Calvini, județul Buzău – cercetare realizată pentru depunerea cererii de finanțare în cadrul POCU 4.2., efectuată pe un grup de 606 persoane vulnerabile și alte 1.421 persoane care locuiesc în aceleași case cu ele. Interviurile au fost culese în luna iulie 2016.

Exit-poll-uri în București, Focșani, Mangalia

Exit-poll-uri în București, Focșani, Mangalia – realizate pe 6 iunie în cadrul BCS la comanda filialelor locale ale PNL, despre modul în care au votat alegătorii.

Barometrul preelectoral al Municipiului București

Barometrul preelectoral al Municipiului București – sondaj coordonat în cadrul BCS pe 1.029 subiecți în perioada 2-14 septembrie la comanda Alianței Noastre România, despre imaginea lui Marian Munteanu și șansele în alegerile parlamentare.

Barometrul preelectoral parlamentar în Sectorul 2

Barometrul preelectoral parlamentar în Sectorul 2 – realizat în cadrul BCS la comanda PNL, în luna octombrie pe esantion reprezentativ de 900 subiecți, despre încrederea în candidații la Parlament, intenția de vot, agenda publică a românilor.

Barometrul preelectoral al municipiului Brăila

Barometrul preelectoral al municipiului Brăila – sondaj realizat în perioada 11-16 noiembrie pe 1.046 subiecți despre intențiile de vot la alegerile parlamentare și încrederea în candidați. Cercetarea a fost finanțată de PNL Brăila.

Vrei să devii antreprenor în România?

Vrei să devii antreprenor în România? - sondaj realizat online în septembrie-octombrie cu 479 români stabiliți în 37 de țări, despre intenția de a începe o afacere în România, despre intenția de revenire, despre domeniile preferate pentru afaceri, așteptările de la țară, numărul de oameni pe care i-ar angaja în primul an, nevoile de consultanță și sumele necesare demarării afacerii. Sondajul a fost comandat de Fundația Națională a Tinerilor Manageri – FNTM și coordonat în cadrul BCS.

Vrei să devii antreprenor?

Vrei să devii antreprenor? – sondaj realizat în septembrie-octombrie cu 1.143cetățeni din țară, despre intenția demarării unei afaceri. Sondajul a fost comandat de FNTM.

Atitudini social-politice în București

Atitudini social-politice în București – sondaj realizat în parteneriat BCS – ISOGEP, coordonat împreună cu sociologul Adela Șerban în luna septembrie pe 1.054 bucureșteni, despre intențiile de vot, atitudinea față de naționalism, față de liderii și temele naționaliste. Sondajul a fost comandat de Alianța Noastră România.

Direcții de intervenție în abordarea șomerilor neînregistrați din județele Arad, Bihor, Timiș

Direcții de intervenție în abordarea șomerilor neînregistrați din județele Arad, Bihor, Timiș. Cercetare calitativă finanțată de Danke Consulting SRL și realizată în cadrul CSP Plus Consult, în luna februarie 2015. Focus-grupurile au identificat direcțiile strategice pe care AJOFM-urile trebuie să le urmeze în cazul șomerilor neînregistrați.

Barometrele politice ale Municipiilor Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Oțelu Roșu, Reșița, Focșani

Barometrele politice ale Municipiilor Tulcea, Râmnicu Vâlcea, Drăgășani, Oțelu Roșu, Reșița, Focșani – sondaje de opinie realizate în cadrul BCS pe eșantioane locale reprezentative de subiecți intervievați la domiciliul lor în perioada iulie-decembrie, la comanda filialelor locale ale PNL. Sondajele au urmărit să măsoare notorietatea și încrederea în potențialii candidați la primărie, modul în care au fost administrate serviciile publice, intențiile de vot.

Clădim succesul pe baze solide

Clădim succesul pe baze solide – sondaj realizat în cadrul Fundației Naționale a Tinerilor Manageri în luna aprilie 2014 pe 309 absolvenți ai cursurilor de management.

Investești în educația ta?

Investești în educația ta? – sondaj realizat sub egida Fundației Naționale a Tinerilor Manageri și prezentat la Conferința aniversară ”18 ani de existență a FNTM” din 14 octombrie 2014. Sondajul s-a realizat în rândul a 163 manageri și potențiali manageri selectați din 70 localități rurale și urbane.

Barometru preelectoral al Sectorului 2

Barometru preelectoral al Sectorului 2 – sondaj de opinie privind intențiile de vot la alegerile europarlamentare, realizat în cadrul BCS pentru Partidul Democrat Liberal în luna aprilie 2014. Măsurarea zilnică a opiniei publice privind temele, candidații și intențiile de vot s-a întins pe 11900 subiecți.

Exit-poll la alegerile europarlamentare

Exit-poll la alegerile europarlamentare – Cercetare finanțată de Partidul Democrat Liberal și realizată de BCS în data de 25 mai 2014 pe un eșantion de 10821 subiecți.

Barometru politic național privind intențiile de vot pentru Președinție

Barometru politic național privind intențiile de vot pentru Președinție – sondaj realizat în luna iulie 2014 în 114 localități din țară. Finanțat de Fundația Mișcarea Populară și realizat în cadrul BCS, sondajul a măsurat potențialul electoral al fiecărui candidat și al fiecărei teme de interes public.

Barometru preelectoral bucureștean

Barometru preelectoral bucureștean – sondaj de opinie privind intențiile de vot ale cetățenilor Capitalei la alegerile prezidențiale, realizat în cadrul BCS la comanda Alianței Creștin Liberale. În lunile septembrie-octombrie au fost realizate interviuri zilnice (în total 17303 subiecți) despre expresiile care-i definesc pe candidații la președinție, temele preferate de alegători, atitudinea față de Rusia.

Exit-poll la alegerile prezidentiale

Exit-poll la alegerile prezidentiale – Cercetare finanțată de Partidul Democrat Liberal și realizată de BCS pe 16 noiembrie, prin intervievarea a 18448 subiecți.

Cercetare calitativă privind percepția candidaților la alegerile prezidențiale

Cercetare calitativă privind percepția candidaților la alegerile prezidențiale – 4 focus grupuri finanțate de Alianța Creștin Liberală filiala București și realizate de BCS. Cercetarea a evaluat imaginea prezidențiabililor, temele asociate lor, punctele tari si punctele slabe.

Ce își doresc turiștii străini și români de la o pensiune?

Ce își doresc turiștii străini și români de la o pensiune? – studiu prezentat în cadrul Conferințelor întreprinzătorilor în turismul de pensiune organizate de Fundația Națională a Tinerilor Manageri în fiecare regiune de dezvoltare în perioada februarie-aprilie 2013.

Exit poll la alegerile locale

Exit poll la alegerile locale – sondaj la ieșirea de la urne pe 10 iunie, coordonat în cadrul BCS la comanda Partidului Democrat Liberal Sector 2. Au fost intervievați 17317 subiecți.

Exit poll la alegerile parlamentare

Exit poll la alegerile parlamentare – sondaj la ieșirea de la urne în 9 decembrie 2012, coordonat în cadrul BCS la comanda Partidului Democrat Liberal Sector 2. Au fost intervievați 16956 subiecți.

Exit poll la referendumul privind suspendarea președintelui României

Exit poll la referendumul privind suspendarea președintelui României – sondaj la ieșirea de la urne din 29 iulie 2012, coordonat în cadrul BCS la comanda Partidului Democrat Liberal Sector 2. Au fost intervievați 22349 subiecți.

8 sondaje preelectorale privind intențiile de vot la alegerile locale, la referendumul de suspendare a președintelui, la alegerile parlamentare, în județele Prahova, Gorj, Constanța, București, Buzău, Galați, Argeș, Vrancea

8 sondaje preelectorale privind intențiile de vot la alegerile locale, la referendumul de suspendare a președintelui, la alegerile parlamentare, în județele Prahova, Gorj, Constanța, București, Buzău, Galați, Argeș, Vrancea, finanțate de filialele județene ale Partidului Național Liberal și Partidul Democrat Liberal.

Barometrul administrației publice locale a județului Alba

Barometrul administrației publice locale a județului Alba – sondaj de opinie realizat în cadrul BCS în luna martie 2012 pe 1146 subiecți selectați din 39 localități din județul Alba privind proiectele administrative, la comanda Fundației Naționale a Tinerilor Manageri.

Barometrul administrației publice locale a județului Alba

Barometrul administrației publice locale a județului Alba – sondaj realizat în 27 localități din județul Alba în luna aprilie 2011 pe 1098 subiecți, coordonat în cadrul BCS la comanda Consiliului Județean Alba, privind percepția lucrărilor efectuate de această instituție.

Valorile, speranțele și așteptările tinerilor

Valorile, speranțele și așteptările tinerilor – sondaj de opinie realizat în rândul a 1455 tineri la Costinești în luna august 2010, sub egida Asociației EURO

Încrederea românilor în guvernul Boc la început de mandat

Încrederea românilor în guvernul Boc la început de mandat – sondaj național pe 1347 persoane realizat în luna februarie 2009 la comanda Fundației Societatea Civilă și coordonat în cadrul BCS.

Percepția votului uninominal după alegerile din noiembrie 2008

Percepția votului uninominal după alegerile din noiembrie 2008 – lucrare prezentată la Conferința ”Votul uninominal – a fost sau n-a fost?” organizată de Asociația Specialiștilor în Comunicare Politică ASCP în data de 10 martie 2009.

Pseudozoologia spiritului românesc

Pseudozoologia spiritului românesc – sondaj național realizat în cadrul BCS la comanda Marsh Copsey + Associates Inc. Washington, SUA pe 1095 subiecți în luna aprilie 2009, privind asocierea liderilor politici cu animale, reîncarnarea lor în animale, insecte, păsări, plante sau oameni, trimiterea lor în iad sau în rai.

Studiu asupra aplicării normelor privind formarea profesională a funcționarilor publici

Studiu asupra aplicării normelor privind formarea profesională a funcționarilor publici – sondaj realizat în rândul a 103 autorități publice centrale și locale în luna mai 2009, sub egida Asociației RONAT - ”Rețeaua de formare în administrație publică din România”.

Iluzia sănătății românești. Fals tratat de medicină electorală

Iluzia sănătății românești. Fals tratat de medicină electorală – sondaj național realizat în cadrul BCS la comanda Marsh Copsey + Associates Inc. Washington, SUA pe 1069 subiecți în luna iulie 2009, privind notele pe care și le dau cetățenii diverselor organe ale corpului (inimă, plămâni, rinichi, prostată, organ sexual, ficat, pancreas, stomac, oase, articulații, piele, sistem nervos, creier, glicemie, colesterol, sânge, alergii, infecții, dantură, ochi, urechi) și asocierea bolilor cu intențiile de vot.

Guvernul ideal. Frecvența utilizării internetului

Guvernul ideal. Frecvența utilizării internetului – sondaj național realizat în cadrul BCS la comanda Marsh Copsey + Associates Inc. Washington, SUA pe 1096 subiecți în luna august 2009, privind miniștrii doriți de populație la fiecare minister, precum și căutările, comunicările, informările și lecturile făcute pe internet de utilizatori.

Crizele tinerilor români

Crizele tinerilor români – sondaj de opinie realizat în rândul a 3.647 tineri la Costinești în luna august 2009 sub egida Asociației EURO

Cercetare privind medicina muncii și percepția publică a clinicii Alfa Medical Center

Cercetare privind medicina muncii și percepția publică a clinicii Alfa Medical Center – sondaj realizat în luna septembrie 2009 în rândul a 121 clienți ai clinicii din Ploiești, în cadrul BCS.

Percepția problemelor locale și a campaniei prezidențiale în sectorul 6 București

Percepția problemelor locale și a campaniei prezidențiale în sectorul 6 București – 6 focus-grupuri realizate în luna octombrie 2009 în cadrul BCS la comanda Partidului Democrat Liberal Sector 6, privind percepția candidaților, a primarului de sector și a problemelor administratiei locale.

Barometrul politic al sectorului 6 din București

Barometrul politic al sectorului 6 din București – sondaj de opinie realizat pe 905 alegători, coordonat în cadrul BCS la comanda PDL sector 6, efectuat în luna octombrie 2009.

România după 20 de ani de la evenimentele din 1989

România după 20 de ani de la evenimentele din 1989 – sondaj național realizat în cadrul BCS la comanda Marsh Copsey + Associates Inc. Washington, SUA pe 1222 subiecți în luna octombrie 2009, privind percepția candidaților la președinție și atitudinea față de Nicolae Ceaușescu și regimul comunist.

Referendumul privind reducerea numărului de parlamentari

Referendumul privind reducerea numărului de parlamentari – sondaj național realizat în cadrul BCS la comanda Marsh Copsey + Associates Inc. Washington, SUA pe 1256 subiecți în luna noiembrie 2009, privind percepția candidaților la președinție, intenția de vot la alegeri și la referendumul privind reducerea numărului de parlamentari la 300 persoane.

24 sondaje de opinie privind intențiile de vot la alegerile locale și problemele comunitare din Arad, Bacău, Brăila, București, Buzău, Caras-Severin, Cluj, Galați, Ialomița, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Olt, Timișoara, Tulcea

24 sondaje de opinie privind intențiile de vot la alegerile locale și problemele comunitare din Arad, Bacău, Brăila, București, Buzău, Caras-Severin, Cluj, Galați, Ialomița, Neamț, Satu Mare, Sibiu, Olt, Timișoara, Tulcea – sondaje finanțate de filialele județene ale Partidului Național Liberal și coordonate în cadrul Biroului de Cercetări Sociale în luna februarie 2008.

4 sondaje locale privind intenția de vot la primăriile din Adjud, Oltenița, Orșova, Tecuci

4 sondaje locale privind intenția de vot la primăriile din Adjud, Oltenița, Orșova, Tecuci – cercetări preelectorale coordonate în cadrul BCS în luna martie 2008 la comanda organizațiilor locale ale PNL.

7 sondaje locale privind intenția de vot la primăriile din București, Călărași, Mediaș, Lehliu, Măgurele, Râmnicu Sărat și Suceava

7 sondaje locale privind intenția de vot la primăriile din București, Călărași, Mediaș, Lehliu, Măgurele, Râmnicu Sărat și Suceava – cercetări coordonate în cadrul BCS în luna aprilie 2008 la comanda organizațiilor locale ale PNL, pe eșantioane locale reprezentative.

Barometrul politic al județului Sibiu

Barometrul politic al județului Sibiu – sondaj realizat în 39 localități din județul Sibiu în luna aprilie 2008 pe 1219 subiecți, la comanda Forumului Democrat al Germanilor din România FDGR și coordonat în cadrul BCS.

6 sondaje locale privind intențiile de vot la primăriile din București, Brăila, Focșani, Galați, Ploiești și Râmnicu Sărat

6 sondaje locale privind intențiile de vot la primăriile din București, Brăila, Focșani, Galați, Ploiești și Râmnicu Sărat - cercetări coordonate în cadrul BCS în luna mai 2008 la comanda organizațiilor locale ale PNL și PDL.

Barometru post-electoral bucureștean

Barometru post-electoral bucureștean – sondaj realizat pe 1047 subiecți în luna iunie privind evaluarea campaniei electorale a PNL și a candidaților la primăria generală și la primăriile de sector. Cercetarea a fost realizată la comanda PNL București și coordonată în cadrul BCS.

Barometru politic al municipiului Zalău

Barometru politic al municipiului Zalău – sondaj realizat în luna iulie 2008 pe 816 subiecți privind notorietatea și intenția de vot la alegerile parlamentare pentru mai mulți potențiali candidați. Sondajul a fost realizat în cadrul BCS la comanda PNL Zalău.

Tineret în acțiune. Generația 26

Tineret în acțiune. Generația 26 – sondaj realizat pe 2454 tineri la Costinești în luna august 2008, sub egida Asociației EURO

10 sondaje preelectorale realizate în colegii de deputați din județele Botoșani, Buzău, Sibiu, Prahova

10 sondaje preelectorale realizate în colegii de deputați din județele Botoșani, Buzău, Sibiu, Prahova – cercetări coordonate în luna septembrie 2008 în cadrul BCS pentru organizațiile locale ale PNL, PDL și FDGR, privind atitudinea față de liderii politici locali, față de problemele politice și administrative.

Două cercetări cu câte 6 focus-grupuri privind testarea unor mesaje și sloganuri politice

Două cercetări cu câte 6 focus-grupuri privind testarea unor mesaje și sloganuri politice – cercetări calitative coordonate în luna septembrie 2008 în cadrul BCS la comanda firmelor de consultanță DA Communication & Media SRL și Multimedia Political Communication SRL.

6 sondaje realizate în orașele Baia Mare, Călărași, Roman, Târgu Mureș și în județele Constanța și Teleorman

6 sondaje realizate în orașele Baia Mare, Călărași, Roman, Târgu Mureș și în județele Constanța și Teleorman - cercetări coordonate în luna septembrie 2008 în cadrul BCS pentru organizațiile locale ale PNL și PDL, privind intențiile de vot la alegerile parlamentare și identificarea problemelor locale și ale nevoilor.

Barometru național privind opțiunile politice ale alegătorilor

Barometru național privind opțiunile politice ale alegătorilor – sondaj de opinie realizat în luna octombrie pe 1468 alegători, coordonat în cadrul BCS la comanda Fundației Societatea Civilă, privind satisfacția față de acțiunile și declarațiile unor lideri politici, intenția de vot la alegerile locale.

Studiu privind problemele administrative cu care se confruntă populația din județul Ilfov

Studiu privind problemele administrative cu care se confruntă populația din județul Ilfov – proiect finanțat de D.A.Communication & Media SRL și realizat de BCS, prin care s-au realizat 6 focus-grupuri în Buftea, Mogoșoaia și Balotești.

Cercetare de piață privind construirea unui ansambu imobiliar

Cercetare de piață privind construirea unui ansambu imobiliar – proiect finanțat de SC All Plan Construction SRL și realizat de BCS prin care s-a măsurat intenția de cumpărare a unui apartament într-un grup de blocuri din zona Bucureștii Noi. Sondajul și focus-grupurile au fost realizate în luna septembrie 2008.

7 sondaje privind intenția de vot a alegătorilor, realizate în județele Brăila, Buzău, Neamț, Sibiu, Prahova, Vâlcea, Vrancea

7 sondaje privind intenția de vot a alegătorilor, realizate în județele Brăila, Buzău, Neamț, Sibiu, Prahova, Vâlcea, Vrancea – cercetări cantitative coordonate în cadrul BCS în luna noiembrie 2008 pe eșantioane reprezentative, la comanda organizațiilor județene ale PNL, PDL și FDGR.

3 sondaje preelectorale naționale

3 sondaje preelectorale naționale – cercetări realizate în peste 90 localități pe eșantioane naționale de 1.100-1-600 subiecți, coordonate în luna noiembrie 2008 în cadrul BCS la comanda Fundației Societatea Civilă, prin care s-au măsurat intențiile de vot, temele din campania electorală, mesajele, speranțele și încrederea în liderii politici naționali.